Okostelefont és laptopot használnak a gyerekek is

Megállíthatatlanul terjednek a mobil eszközök

Érdekes felmérés készült a közelmúltban, mely azt vizsgálta, hogy a szülők mennyire engedik gyermekeik számára az okos eszközök, mobil számítógépek használatát. A 21. században a hétköznapi élet részévé vált a technológia, elkerülhetetlenné vált, hogy már fiatal korban megismerkedjünk vele.

Magyarországi tapasztalatok

Magyarországon a szülők közel 70%-a nyilatkozott úgy, hogy gyermekük napi szinten használ valamilyen okoseszközt – derül ki az NN Biztosító reprezentatív kutatásából, ez lehet laptop, tablet, okostelefon vagy személyi számítógép is. A felmérés szerint a kisgyermekek 38 százaléka már 3 éves kor alatt elkezdi az okostelefon-használatot, döntően még szórakozási céllal, játékokat és egyszerűbb applikációkat futtatnak a készüléken. Ebben a korban jellemzően még édesapjuk vagy édesanyjuk eszközeit használják a gyerekek. A 3 és 6 év közötti életkorban már 61 százalék az okostelefonozó gyermekek aránya, a 7-10 éves kisiskolás korosztálynak pedig a 89%-a használ vagy tabletet, laptopot vagy okostelefont. Ebben az életkorban már kiegyenlítődik az egyes felhasználási területek között a szórakozás és az ismeretszerzés aránya, egyre többen használják tanuláshoz, iskolai feladatok elvégzésére a komputert.

A legújabb technológiai kutatások

A most készített kutatás alapján kijelenthető, hogy a szülők többsége az iskolakezdés időszakát, vagyis a 6-7 éves kort tartja optimálisnak az okoseszközök használatának megkezdésére: éppen azt az életszakaszt, amikor a gyermekek érdeklődése egyre inkább az ismeretszerzés felé fordul és ekkortól válik jellemzőbbé a saját eszközhasználat is. A kutatás arra is rámutatott, hogy 10-ből 6 szülő érzi úgy, hogy az internet és az okoseszközök segítik a gyereket a tanulásban, az új ismeretek megszerzésében, ezért fontosnak tartják, hogy szülői felügyelettel már egészen fiatal korban megismerkedhessenek ezekkel.

A kutatás alapján kijelenthető, hogy az emberiség egyértelműen elfogadta az okoseszközök napiszintű használatát, a szülők nem veszélyforrást, hanem segédeszközt, a tudás megszerzésének eszközét látják a különféle kütyükben és az internetben.

A felelős okoseszköz használat érdekében a fejlesztők feladata, hogy megteremtsék és kidolgozzák azokat a szoftvereket, melyek segítségével a szükséges mértékben ellenőrizhető a fiatalabb generáció internethasználata.

Okostelefont, mobil számítógépet és laptopot használnak a gyerekek is az iskolában vagy otthon. Néhány további érdekes és izgalmas téma olvasóink számára: okoseszközök javítása, okostelefon szerviz, laptop szerviz Budapest, tablet csere, felmérés és diagnosztika, okoseszköz használat szakszerűen.

Laptop multimédiás képszerkesztéshez

A képszerkesztési célokra gyártott laptop típusokkal érdemes megismerkedni, mielőtt vásárolni indulsz. A budapesti szervizben gyorsan és szakszerűen javítják és cserélik a notebook hardvereit, alkatrészeit.

Videó szerkesztésére is alkalmas notebook

Laptop szerviz képszerkesztés.

A képszerkesztés, a videoszerkesztés munkafolyamata mindig is a nagy teljesítményű számítógépekkel asszociálható fogalom volt. A laptopgyártók által készített eszközök közül a multimédiás szerkesztőgépek teljesítménye is magas kell, hogy legyen. Lássunk néhány laptop típust, melyek alkalmasak lehetnek képszerkesztésre is.

Apple MacBook Pro Retina kijelzővel

A 15 hüvelykes kijelzővel szerelt MacBook Pro laptop szinte bármilyen videoszerkesztési feladat elvégzésére alkalmas. A kijelző 2880x1800-as felbontása lehetővé teszi a 1080p felbontású montázsok szerkesztését, manipulálását. A kétéves gép hardvere még mindig versenyképes, hiszen négymagos Intel Core i7-es processzort találunk a műanyag burkolat alatt, szinte hihetetlen 1TB SSD meghajtót, 16 GB DDR3L operatív tárat, Intel Iris Pro Graphics integrált ls Nvidia GeForce GTR 750M videokártyát kapunk. A meglehetősen borsos áron elérhető laptop nem egészen két kilogrammos súlyával könnyen hordozható mobil számítógép és multimédiás központ.

A MacBook valamivel olcsóbban is megvásárolható, ha egyszerűbb videokártyát, kevesebb SSD tárhelyet és kevesebb RAM -ot kérünk. A fontosabb grafikai és képszerkesztő programok ingyenesen is elérhetők, azonban a megbízható, minőségi munkához érdemes a professzionális verziót megvásárolni.

Dell XPS 15

A Dell 15 hüvelykes képátlójú laptop kijelzővel gyártott modelljének előnye, hogy nem kell az Apple márkát megfizetni. A 3200x1800-as felbontással szállított, Intel Core i7-es processzorral és Nvidia GeForce videokártyával szerelt laptop tökéletesen megfelel video és képszerkesztő feladatokra, ára azonban kedvezőbb az Apple MacBookjával összehasonlítva.

A notebook három darab USB 3.0-ás portot kapott, sajnos nincs rajta FireWire vagy Thunderbolt csatlakozó. A videoszerkesztés szempontjából előnyös tulajdonság, hogy HDMI és DisplayPort is található a laptop műanyag burkolatának oldalán.

A képszerkesztésre és videoszerkesztésre alkalmas laptop típusokat a budapesti szervizben könnyen és gyorsan javítják a hozzáértő szakemberek. Multimédiás munkákhoz megfelelő notebookot készítenek a következő gyártók: Dell, ASUS, HP, Samsung, Apple, Acer, Toshiba stb.

Laptop típusok multimédiás képszerkesztéshez és egyéb munkafolyamatokhoz. Néhány további, érdekes részlet: laptop vásárlás, laptop szerviz, laptop Budapest.

Dell laptopok 2018-ban

Sokszor merül fel az a kérdés, hogy "Milyen laptopot vásároljak?" A Dell márka megbízható, a cég profi gépeket készít, melyek között szinte bármilyen árkategóriájú modell megtalálható. Az olcsó laptopok között is találhatunk olyat, melynek kiváló az akkumulátora, a drága gépek pedig minden igényt kielégítenek.

Dell laptop vásárlása

Válogatás a legjobbak közül

A laptop vásárlás bonyolult és körültekintést igénylő folyamat. A legjobb típus kiválasztása a megfelelő áron sok utánajárást és kutakodást igényel, ezért itt segítünk megtalálni a számodra legjobb géptípust. Megbízható és profi laptop gyártó a Dell cég, mely hosszú évek óta megtalálható a piacon. Lássunk néhány érdekes típust.

Dell XPS 13 kettő az egyben

A laptopvásárlás előtt meg kell határozni a célt, melyre az új kütyüt használni szeretnénk. A mobilitás szinte minden mobil számítógép esetében fontos. A könnyű hordozhatóság feltétele az alacsony súly ás a kis méret. Az XPS 13 értelemszerűen 13 hüvelykes kijelzővel kapható. A hibrid laptop előnye, hogy nem csak hagyományos, hordozható asztali számítógépként használható, hanem táblagép funkcióban is helytállhat. A filmnézéshez „sátor” formára hajtható gépet ezer dollár körül szerezheted be.

A laptop hardvere szerényebbnek tűnik a hasonló, hagyományos gépekhez viszonyítva. 1,2GHz Intel Core i5-ös processzort kapott, 8GB RAM-mal és 256GB SSD-vel. Kényelmi szolgáltatásként említhetjük az érintőkijelzőt és a billentyűzet világítást. A Dell gépekhez opcionálisan vásárolhatunk tollat is. az Active Pen a kijelzőn való könnyebb munkát biztosítja.

DELL XPS 13 2in1 laptop elsősorban úton lévők számára, üzleti utazásokhoz ideális eszköz.

Többfunkciós dell kütyü

Egy olcsó és könnyű Dell laptop

A Dell Inspiron 11 3000 egy olcsó, kisméretű laptop, mely az egyik legjobb választás a 2017-es kütyük közül, ha valami igazán olcsót keresel. A 200 dolláros kis laptopban Intel Celeron N3060-as processzort szerelt a gyártó. 2GB memória és 32GB háttértár áll a vásárló rendelkezésére, ami meglehetősen vékonyka. A leírások szerint azonban remek az audio teljesítmény.

Az apró, műanyag burkolatú notebookot több színben is megvásárolhatjuk, a gyerekek, fiatalok számára ideális választás olcsósága és könnyűsége miatt. Az eMMC tárhelynek köszönhetően gyors és energiatakarékos a gép, nem beszélve az alacsony súlyról. A kütyü sok előnye közül kiemelhető még a rendkívül hosszú akkumulátor üzemidő. A laptop képes majdnem 14 órán keresztül működni a beépített áramforrására támaszkodva. Az olcsóságnak persze ára van, a beépített web kamera például mindössze 0,9 megapixeles felbontással rendelkezik.

Dell laptopok leírása és bemutatása 2018-ban a boltokban. Sokszor merül fel az a kérdés a vásárlóknál, hogy "Milyen laptopot vásároljak, melyiket éri megvenni?" A Dell márka megbízható és nagy múltú, a cég profi gépeket készít, gyárt és szerel össze, melyek között szinte bármilyen árkategóriájú modell megtalálható. Az olcsó laptopok között is találhatunk olyat, melynek kiváló az akkumulátora, a drága gépek pedig minden igényt kielégítenek és hosszú távú garanciát is kaphatunk rájuk. Ha szeretnél néhány további témáról is olvasni, az alábbiakat ajánljuk: laptop vásárlás Budapesten, Dell notebook, legjobb laptop modell, laptop választás okosan, Intel processzor.

Milyen laptopot vegyek az iskolába, egyetemre?

Ha nem tudod eldönteni, hogy milyen laptopot vásárolj az iskolába vagy egyetemre, ebben a posztban találhatsz néhány ötletet, tippet és leírást a megfelelő hardver kiválasztásához.

Tanácsok, tippek és ötletek

Laptop vásárlása egyetemen

Az oktatási módszerek is folyamatosan fejlődnek. Eleinte úgy tűnt, hogy az e-book olvasó vagy a táblagép lesz a középiskolások és egyetemisták legfontosabb kütyüje, most mégis inkább a laptop a legnépszerűbb. A mobil számítógépek előnye, hogy könnyen hordozható, ezért az iskolában, egyetemen is használható, otthon pedig ugyanazon a gépen készíthető el a házi feladat.

A laptop szükségessége már nem kérdés, nehezebb viszont kiválasztani a megfelelő típust, hiszen napjaink egyik slágertermékéről van szó, ezért több száz típus közül választhatunk.

Milyen gépet válasszak?

A kérdés meglehetősen összetett, és elsősorban pénztárcánk határozza meg, hogy milyen hardvertípust vihetünk haza. A meglévő keret ismeretében el kell dönteni, hogy milyen méretű gépet szeretnénk beszerezni. Ha a gépet otthon vagy a kollégiumban fogod használni és ritkán viszed magaddal a suliba, akkor érdemes a valamivel olcsóbb, klasszikus laptopot választani, ha a mobilitás az elsődleges szempont, akkor az ultrabook lehet a logikus választás.

Laptop szerviz

Bár az utóbbi típus lényegesen drágább, de méreteit és súlyát tekintve verhetetlen, könnyen hordozható és relatíve kényelmes is. Az Ultrabook vékony, könnyű és energiatakarékos hardvereket tartalmaz, ezért az akkumulátor üzemideje is meglehetősen hosszú. Az energiatakarékosság hátránya viszont, hogy a hasonló árkategóriában lévő klasszikus notebook teljesítmény tekintetében jócskán lekörözi vékonyabb társát.

A transzformers laptopok univerzális használhatósága az egyetemen vagy iskolában nem érvényesül, ezért az ár/érték miatt ilyet inkább ne vegyünk hétköznapi használatra.

Kijelző

A laptop kijelzőjének mérete, típusa és paraméterei a legfontosabb egy diák számára. Mivel a munkanap nagy részét a kijelző előtt ülve töltjük, rendkívül fontos, hogy jó minőségű hardvert válasszunk. Laptopvásárláskor a matt kijelzőt keressük, ennek fényvisszaverése minimális és a villogás is elfogadható mértékű.

laptop kijelző felbontása

Nem mindegy, hogy milyen technológiával gyártott kijelző-panelt választunk. A TN olcsóbb, de lényegesen gyengébb a színminősége, az IPS sokkal valósághűbb képet ad, ráadásul a betekintési szöge is jobb, sajnos ennek megfelelően az ára is magasabb, tehát hosszútávra inkább ilyet válasszunk.

A laptop kijelzőjének felbontása

Manapság Full-HD és HD felbontású laptopot találunk a boltokban. Ha kifejezetten iskolába, egyetemre, tanuláshoz vásárlunk gépet, tökéletesen elegendő a HD felbontás. A Windows által megjelenített ikonok jobban is látszanak HD felbontású kijelzőn, a szövegek megjelenítése szempontjából pedig szinte lényegtelen a felbontás.

A Full-HD kijelző értelemszerűen jó választás, de ha olcsóbban kínálják a gépet HD kijelzővel, azt is nyugodtan hazavihetjük.

Hardver, teljesítmény

A legfontosabb kérdés, hogy milyen teljesítményű laptopot vásároljunk. A hardver kiválasztásakor az első kérdés az, hogy milyen célra szeretnénk használni a gépet, iskolába vagy egyetemre szeretnénk vinni. Alapvető irodai alkalmazások futtatására és internetezésre a régebbi, olcsó Celeron vagy Pentium processzorral szerelt gépek is megfelelnek, de közép-hosszú távra gondolva inkább Intel Core i3-as gépet kell venni. Memóriából mindenképpen 4GB vagy 8 GB-ot vásároljunk, szükség esetén bármikor bővíthető. Merevlemezből az 500GB a legelterjedtebb. Optikai meghajtót csak akkor kérjünk a notebookhoz, ha az iskola kifejezetten kéri azt.

A laptop akkumulátora

A laptop akkumulátorának teljesítménye határozza meg az autonóm működési időt. Az átlagos gépek 3-4 órán keresztül működhetnek telepről. Ha ennél hosszabb üzemidőre van szükség, akkor mindenképpen alacsony fogyasztású processzort kérjünk: Intel Core i3-xxx0U, i3-xxx0Y, i5-xxx0U, i5-xxx0Y és Intel Core M.

Laptop hardver

Ilyen laptoptípusokat ajánlunk

Milyen laptopot vagy számítógépet vegyek az iskolába, egyetemre, milyen paraméterekkel rendelkezzen? Ha nem tudod eldönteni, vagy csak szeretnél tanácsot kapni arra, hogy milyen laptopot vásárolj az iskolába vagy egyetemre, ebben a posztban találhatsz néhány ötletet, tippet és leírást a megfelelő hardver kiválasztásához és a jó döntéshez. Ha szeretnél még néhány érdekes és izgalmas témáról olvasni, az alábbiakat ajánljuk: laptop vásárlás Budapesten, laptop javítás, laptop típus cseréje, kijelző csere, hardver szerviz.