Laptop multimédiás képszerkesztéshez

A képszerkesztési célokra gyártott laptop típusokkal érdemes megismerkedni, mielőtt vásárolni indulsz. A budapesti szervizben gyorsan és szakszerűen javítják és cserélik a notebook hardvereit, alkatrészeit.

Videó szerkesztésére is alkalmas notebook

Laptop szerviz képszerkesztés.

A képszerkesztés, a videoszerkesztés munkafolyamata mindig is a nagy teljesítményű számítógépekkel asszociálható fogalom volt. A laptopgyártók által készített eszközök közül a multimédiás szerkesztőgépek teljesítménye is magas kell, hogy legyen. Lássunk néhány laptop típust, melyek alkalmasak lehetnek képszerkesztésre is.

Apple MacBook Pro Retina kijelzővel

A 15 hüvelykes kijelzővel szerelt MacBook Pro laptop szinte bármilyen videoszerkesztési feladat elvégzésére alkalmas. A kijelző 2880x1800-as felbontása lehetővé teszi a 1080p felbontású montázsok szerkesztését, manipulálását. A kétéves gép hardvere még mindig versenyképes, hiszen négymagos Intel Core i7-es processzort találunk a műanyag burkolat alatt, szinte hihetetlen 1TB SSD meghajtót, 16 GB DDR3L operatív tárat, Intel Iris Pro Graphics integrált ls Nvidia GeForce GTR 750M videokártyát kapunk. A meglehetősen borsos áron elérhető laptop nem egészen két kilogrammos súlyával könnyen hordozható mobil számítógép és multimédiás központ.

A MacBook valamivel olcsóbban is megvásárolható, ha egyszerűbb videokártyát, kevesebb SSD tárhelyet és kevesebb RAM -ot kérünk. A fontosabb grafikai és képszerkesztő programok ingyenesen is elérhetők, azonban a megbízható, minőségi munkához érdemes a professzionális verziót megvásárolni.

Dell XPS 15

A Dell 15 hüvelykes képátlójú laptop kijelzővel gyártott modelljének előnye, hogy nem kell az Apple márkát megfizetni. A 3200x1800-as felbontással szállított, Intel Core i7-es processzorral és Nvidia GeForce videokártyával szerelt laptop tökéletesen megfelel video és képszerkesztő feladatokra, ára azonban kedvezőbb az Apple MacBookjával összehasonlítva.

A notebook három darab USB 3.0-ás portot kapott, sajnos nincs rajta FireWire vagy Thunderbolt csatlakozó. A videoszerkesztés szempontjából előnyös tulajdonság, hogy HDMI és DisplayPort is található a laptop műanyag burkolatának oldalán.

A képszerkesztésre és videoszerkesztésre alkalmas laptop típusokat a budapesti szervizben könnyen és gyorsan javítják a hozzáértő szakemberek. Multimédiás munkákhoz megfelelő notebookot készítenek a következő gyártók: Dell, ASUS, HP, Samsung, Apple, Acer, Toshiba stb.

Laptop típusok multimédiás képszerkesztéshez és egyéb munkafolyamatokhoz. Néhány további, érdekes részlet: laptop vásárlás, laptop szerviz, laptop Budapest.