Laptop billentyűzet fertőtlenítése

Mobil számítógépek tisztítása

Billentyűzet fertőtlenítése antibakteriális

A laptop és személyi számítógép billentyűzete és egere folyamatos kontaktusban van a felhasználókkal. Ez akkor lehet igazán aggasztó, ha egyszerre többen is használják az eszközt. A laptop tisztítását rendszeres időközönként, évente legalább egyszer, a nyári meleg beállta előtt el kell végezni. A billentyűzet tisztítását és fertőtlenítését érdemes havonta elvégezni, de nagyszámú felhasználó esetén ennél gyakrabban is jó lehet.

Billentyűzet csíramentesítése

A billentyűzet tisztítását elsősorban a billentyűk közzé beragadt szösz, por és morzsa eltávolításával kell kezdeni. Erre használhatunk morzsaporszívót, vagy olyan porszívót, mely szívóereje csökkenthető. A normál porszívó letépheti a billentyűket, amelynek cseréje problémás lehet. A billentyűközt apró kefével is megtisztíthatjuk. A billentyűzet felületét alkoholos ronggyal, esetleg klór-dioxid oldatba mártott szalvétával kell áttörölni. A fertőtlenítő oldatból juthat az egérre is. A laptop billentyűzetének tisztításakor arra kell ügyelni, hogy ne jusson nedvesség a gépbe.

Antibakteriális laptop

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a laptopok és számítógépek billentyűzetét ezüstionnal kezelik. Emellett olyan titánszármazékot is használnak, melyből napfény hatására szabad oxigéngyök válik ki, ami elpusztítja az ezüstöt elkerülő kórokozókat is.

Antibakteriális billentyűzet

Vásárolhatunk olyan billentyűzetet is, mely szilikonból készült és kifejezetten orvosi, élelmiszeripari, gyógyszerészeti, kozmetikai és egyéb olyan környezetben történő alkalmazásra szánták, ahol gyakori a bakteriális fertőzés veszélye. Az eszköz csapvízzel és fertőtlenítő szerrel mosható, klór-dioxid oldatával remekül kezelhető.

Az újfajta billentyűzetek és érintőkijelzők tervezésére azért is van szükség, mert egyre több élelmiszeripari ágazatban kapcsolódik a munkához az okos eszköz, a munkások felváltva érintik az élelmiszereket és a billentyűzet gombjait, ezért ez kritikus keresztmetszet.

Laptop billentyűzet tisztítása és szakszerű fertőtlenítése. Néhány kulcsszó, melyet további olvasásra ajánlunk: laptop tisztítás, billentyűzet kiválasztása, fertőtlenítés otthon, klór-dioxid szer.

Ajánló
Kommentek
  1. Én