Online vízkezelés ellenőrző

Adatkezelés és feldolgozás számítógéppel

Számítógépes ivóvíz vizsgálat.

A számítógépes adatgyűjtés és vizsgálat a modern okos eszközök alkalmazásának köszönhetően rendkívül egyszerű és hatékony lehet. Az ivóvízhálózatba kerülő víz minősége elsősorban attól függ, hogy mennyire szennyezett a vízforrás, ahonnan az ivóvízkezeléshez termelik ki a vizet. Az automata vízminőségellenőrző és adatgyűjtő berendezések olyan adatbázisok létrehozását végzik, melyek online elérhetőek a megfelelő szervereken, illetve különféle weboldalak frontend oldalán a megfelelő információk vizualizációja is elvégezhető.

A vízminőség vizsgáló berendezés működése

A konténerszerű automata, számítógépes minőség ellenőrző berendezés egy fém konténer, mely egy csővezetéken keresztül kitermeli a folyó, tó vagy egyéb tározó vizét, ezt pedig az elemzést követően visszajuttatja. Az adatkapcsolat sokáig GPRS mobil interneten keresztül történt, manapság 3G-t alkalmaznak, de várhatóan, a közeljövőben az okoseszközök 5G-n keresztül kommunikálnak a központi szerverrel.

A számítógépes vízelemző állomás üzemmódjai:

  • automatikus, okosvizsgálat
  • távvezérelt mérés és vizsgálat
  • kézi vezérlésű vizsgálat.

Oszllop alapú vízminőség-ellenőrző berendezés

Az online adatszolgáltatás fejlődésének köszönhetően, és az okoseszközök jóvoltából a vízminőség ellenőrzést szakszerűbben és lifetimeban lehet végezni. A merülőoszlopos berendezések kevesebb helyet foglalnak a konténeres berendezésekhez képest, összeszerelésük és gyártásuk olcsóbb, ezért lehetőség van hálózat kiépítésére, mely adatainak összegzésével pontosabb képet és korrektebb adatelemzést kaphatunk.

A vízminőség vizsgálatához szükséges számítógépes berendezések akkumulátorról és napelemről jutna hozzá a szükséges elektromos energiához. A szondák és berendezések az alábbi információkat közvetítik a szerverek részére:

  • vízmélység
  • nitrát ion mennyiség
  • redox potenciál
  • klorid ion mennyiség
  • vezetőképesség
  • pH érték.

A megfelelő adatok birtokában végezhető csak el a biztonságos vízkezelés valamint optimalizálható az ivóvíz fertőtlenítés.

Online vízkezelés ellenőrző berendezések összeszerelése. Néhány további téma, melyet érdemes lehet részletesen elolvasni: víz tisztítás, számítógép fertőtlenítés, ivóvíz kezelés ára, automata berendezések programozása, szerver összeállítása.

Ajánló
Kommentek
  1. Én