Térbeli kijelző okostelefonra

A monitorok következő generációja

A számítógép megalkotásakor az egyik legnagyobb probléma a gép által elvégzett műveletek eredményeinek megjelenítése volt, s ma is folyamatosan fejlődő hardverről beszélhetünk. A laptop kijelzőjének felbontása folyamatosan javul, a színmélység elérte a maximumot, a következő lépés a térben is megjeleníteni képes eszköz megalkotása.

A laptop és számítógép mellett az okostelefon az egyik legelterjedtebb eszköz, mely minden háztartásban megtalálható. Az okostelefon kijelzője meglehetősen kicsi, sajnos a méret növelésével az eszköz elveszíti lényegét, egy bizonyos kijelző méret felett már táblagépről beszélhetünk, ezért több alternatív megoldással is kísérleteznek. Az egyik ilyen kijelző alternatíva aEyeFly 3D kijelzőfólia, ami külföldön már nem egy rangos technológiai díjat zsebelt be a megjelenése óta.

EyeFly 3D kijelzőfólia

Az EyeFly 3D elméletileg minden okostelefon kijelzőét térbeli megjelenítővé alakít. A 3D megjelenítőtechnológiák közül többet is találunk a piacon, sajnos ezek közül nem sok váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A térben megjelenő tárgyak illúzióját teszi teljessé az EyeFly 3D kijelzőfólia, aminek segítségével a 3D-s tartalmakat speciális szemüveg nélkül tekinthetjük meg okostelefonunkon.

Az okostelefonokhoz készített, trükkös fólián 500 000, míg a tabletekre szánt fólián 2 000 000 darab nanotechnológiás lencse teszi lehetővé a térbeli látványt a YouTube-ról is letölthető 3D-s videók és képek esetében. A megoldás lényege az, hogy jobb és bal szemünk, a rögzítési szögben kicsit eltérő képet kap, elhitetve az agyunkkal, hogy 2 dimenziós kép helyett egy 3 dimenziós dolgot érzékel. A technológia igazából csak szoftveresen korlátozott jelen állapotában, tehát az sem lehetetlen, hogy az egész operációs rendszert térbeli hatásokkal ruházzuk fel.

Apple okostelefonra optimalizálva

Az EyeFly 3D egyelőre kizárólag Apple Pod Touch 5, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5S, iPhone 5C készülékekre rendelhető meg a startup készítő weboldaláról. Ez persze nem jelenti azt, hogy a fólia kizárólag az Apple készülékeivel működik, de egyelőre csak ezen készülékek kijelzőire van méreteiben szabva és a szoftverek is csupán iOS-re érhetők el. A kapcsolódó szoftverek ingyen letölthetők az Apple alkalmazásboltjából.

Térbeli kijelző a laptophoz vagy az okostelefonra. Néhány további téma, melyet érdemes lehet elolvasni: laptop kijelző csere, 3D laptop monitor, laptop kijelző szerelése, térbeli megjelenítő vásárlása.